Welcome to my world. Be nice here. Thank you. +Follow | Dashboard
My Love Is Yours :)

beware , friends :)
Sunday, June 19, 2011 | 6:45:00 AM | 2 comments
assalamualaikum dan selamat sejahtera . dah seminggu lebih tak update blog . bukan dah lupekan blog tapi mase tak mengizinkan . balik kerja dah lewat petang , nak dekat pukul 7 malam baru sampai rumah . pukul 10 dah masuk tidur . * macam budak sekolah . haha :))

dah due malam mata tak lena untuk dipejam . teringat peristiwa hitam yang terjadi dalam hidupku pada petang jumaat tu . owh lupe nak share di sini . actually , handphone yang saye baru beli tu , dah hilang , dicuri oleh someone else . * sob sob sob :'(

sekelip mate je hp tu hilang . susah jugak kan kalau ade perasaan cepat kesian tengok orang lain . * saye janji , saye takkan lagi kesian pada orang yang tak kenal . paling malang , waktu saye berlari sambil menjerit minta tolong dari orang ramai , orang sekeliling hanye tengok je ape yang saye buat . saye tahan kereta JKR , siap mengelak lagi dari saye . * hopefully kalau anak pakcik JKR tu susah nanti , ade yang tolong die .

pergi balai polis , more than 20 minutes , baru lah dapat kesan di mana polis peronda . mase tu dah lambat sangat . confirm pencuri tu dah lepas ke mane dah . saye sedih sampai terduduk atas jalan sambil meraung-raung bile jejak pencuri tu dah tak jumpe . * name je atlet , lari kat bukit pon boleh tersungkur . haha :))

ade sesetengah yang cakap , bukan rezeki saye . ye , saye taw tu bukan rezeki saye . tapi rase macam tergamam , dalam sekelip mate je benda tu terjadi . orang sekeliling pulak buat dont know je . lepas pencuri tu tak dapat dikesan , barulah semua orang sibuk tanye , kenape ? , ape yang terjadi ? . * huh , sebok tanye , pergi mampos laah !

saye renew simcard . kredit dah bergerak dari RM8++ tinggal RM2.23 je dah . cerdik betul pencuri tu . siap gune lagi nombor saye . memang saje nak cari nahas laa kan . saye pon dengan tak teragak agak , sign up kat www.celcom.com.my . sebab saye nak check call out or message dari nombor saye sepanjang nombor saye tu berada di tangan die . saye sempat jumpe satu je call out . 18 jun , 9.46a.m . die call nombor ni . 09-2963288 . sah , die memang orang temerloh jugak . * by hook or by crook , saye tetap akan cari die sampai dapat .

kesimpulan nye , tak kire kat mana anda berada , bandar kecik ke besar ke , beware dengan orang sekeliling . jangan tegur orang yang anda tak kenal . jangan bagi tukar duit @ jangan bagi mereka pinjam barang kite . sebelum ni , saye dengar je benda ni terjadi kat orang , & hari ni saye pulak yang bercerita tentang kejadian yang same . * please sayang sayang , sayangilah diri + harta anda :)

p/s - siapa ada kawan yang kerja kat celcom @ telekom ? pls inform me . thanx :)

Older Post | Newer Post
♥ Owner ♥

Photobucket
Sayang ! Thanx for dropping by . do read , do follow . do hate , do leave this page immediately . thank you :)

♥ click to see more ♥

Entries About Links

♥ My Love ♥

Photobucket
the most beautiful thing in this world is to see your parents smiling , and the next best thing is to know that . . .
u're the reason behind that SMILE

♥ Heart Song ♥


Credit