Welcome to my world. Be nice here. Thank you. +Follow | Dashboard
My Love Is Yours :)

sudirman cup 2011 [ part 1 ]
Tuesday, May 24, 2011 | 3:57:00 AM | 0 comments
assalamualaikum . good morning . hye peps . lame dah rase nye tak berblogging pasal sukan . now i'm coming with the new result of the sudirman cup 2011 . 


malaysia di dalam group B bersama sama dengan rusia & musuh tradisi , indonesia . semalam , indonesia dengan mudah mengalahkan rusia 4-1 . & fortunately , early in this morning , our contry also won the match 4-1 . memang tak sia sia laa saye berjage dari pukul 12.30 pagi - 4.10 pagi . penuh dengan semangat kesukanan saye tengok . cume beza nye saye tak jerit jerit laa macam biase sebab orang semua tengah syok tido kan . tapi dan jugak tepuk tangan sorang sorang . haha :)) . * esok keje , tapi saye nak tidooooo !!!

bermula dengan mix double , our national team represented by Chan Peng Soon & Goh Liu Ying , kalah dengan straight set kepada pasangan rusia . 2nd game was men single , datuk lee chong wei mengalahkan lawan dari rusia juga dengan straight set . nasib pasukan negara semakin baik apabila women single Tee Jing Yi yang berada di ranking ke-140 * if not mistaken , mengalahkan pemain dari rusia , anastassia yang berada di rangking ke-32 sekali lagi dengan straight set . * how wonderful the game was . 



3rd game was mens double , menyaksikan Koo Kien Keat & Tan Boon Heong mengalahkan opponent mereka juga dengan straight set . hampir ketinggalan di set kedua tetapi mereka lantas bangkit untuk menamatkan permainan dengan cemerlang . & the last game was womens double , Wong Pei Tty & Chin Eei Hui menang dengan rubber set kepada pasangan dari rusia .

malam esok bakal menyaksikan perlawanan sengit malaysia menentang indonesia . who will win the match ? siapa yang hebat , maka pasukan itulah yang akan menang . don't forget to read my next entry for the next information about sudirman cup 2011 at Qing Dao , China .

p/s - goodluck to malaysia team !

Older Post | Newer Post
♥ Owner ♥

Photobucket
Sayang ! Thanx for dropping by . do read , do follow . do hate , do leave this page immediately . thank you :)

♥ click to see more ♥

Entries About Links

♥ My Love ♥

Photobucket
the most beautiful thing in this world is to see your parents smiling , and the next best thing is to know that . . .
u're the reason behind that SMILE

♥ Heart Song ♥


Credit