Welcome to my world. Be nice here. Thank you. +Follow | Dashboard
My Love Is Yours :)

trip to PENANG .
Saturday, April 16, 2011 | 3:53:00 PM | 0 comments
assalamualaikum w.b.t. oke , seperti yang saye da janji , saye akan stori mori pasal trip pergi penang . * sorry che wan , tak bagitau mung awal awal aku pergi sane . hee ~ * trip ni under subjek design . ehh ? ape tah name penuh subjek ni , lupe daa . harap je kelas da habis , tapi name subjek masih tak ingat . hehehe ;p

10 april 2011.
jam 10.10 pagi , kami pon bertolak dengan menaiki bas uitm . mood kat rumah lagi . yelah , hari ahad kan . tak penah penah balik jengka sabtu petang . spoil mood betol laa trip ni . haishhh ~ tak sampai sejam dalam perjalanan , kami singgah makan pagi d hentian temerloh . * ceyh ! baek aku tunggu kat sini je . haha :)) *
gamba 1 : di hentian temerloh

setelah kenyang makan makan kat hentian temerloh , kami pon sambung perjalanan . dalam perjalanan , macam biase laa . kejap bangun , kejap tido . adat laa , saye tak penah jalan jauh naik bas . asal bangun je , mesti nak kene ade gule gule dalam mulut . kalau tak , forsure laa akan mengeluarkan sesuatu . hahaha :)) . then , kami berhenti d hentian tapah tuk solat & lunch . * ehh , tak jumpe pulak gamba . lalala ~ *

lebih kurang pukul 6 kot , kami pon sampai laa kat B-hotel . * weyh , kepale aku da pusing 360 darjah ni . hahaha :)) * ni laa yang saye benci bile naik bas pergi jauh jauh . alang temerloh-jengka naik metrobus pon saye da pening . haishhh ~ 

gamba 2 : atas katil kat dalam bilik .

then , malam tu tah makan kat mane tah . guess ape yang saye order untuk makan malam tu ? nasi kandar ? char kuey teow ? ehhh , sume salah . saye order nasi goreng paprik + ais kosong . * kat pahang kan tak de makanan tu . bhahahaha :)) *

gamba 3 : sebelum makan 

gamba 4 : selepas makan

aha ~ kan saye da cakap makanan tu tak de kat pahang , tu yang saye makan sampai licin pinggan tu . * bhahaha :)) * actually memang lapar gile waktu tu . nak nak pulak saye ni memang jenis kuat makan . tu yang main bedal je semua yang ade depan mata . lalala ~ siap siap makan , hajat hati nak pergi tengok laut . * sebab abang tu kata , kat belakang ada laut , boleh laa jalan jalan*

gamba 5 : kat tepi laut

actually kat sini ada jeti . tapi jeti tu dah tak selamat untuk digunakan . kami pon bertenggek laa kat tepi kedai makan tu . dengan bosan nye . dengan geram sebab tak leh nak pergi jalan jalan . * ehh , aku nak gi jalan jalan ke ? hee ~ * da siap makan sume , kami pon pulang laa ke hotel untuk tido . sebab esok masih jauh perjalanan kami .

11 april 2011.
pagi pagi bute da kene bangun sebab takot kena tinggal . siap siap , teros kemas barang sebab da nak checkout . then , naik bas bertolak pergi batu maung . sempat gak laa pening kepale . huhu .

gamba 6 : signboard site tu

 actually saye trip ke second bridge penang . kemaen jauh lagi berjalan kan ? memang saje je nak suruh saye keluar dari pahang . haiya ~

gamba 7 : ain & saye

turun dari bas , gule gule masih dalam mulut . tapi masih sempat snap gambar dengan ain . saye memang pantang tengok kamera . seboleh mungkin nak jugak ade gambar saye dalam kamera tu . * hee ~ *

gamba 8 : kat tengah tengah lautan

then , after briefing , kami pon pergi laa laut dengan menaiki bot . bot ? ye , bot ! ouh oke , saye sangat laa cuak sebab tak pandai berenang . * lalala ~ *

 gamba 9 : ni pon kat tengah lautan jugak

ni saje mengade sebab jarang kan dapat pergi sampai tengah tengah laut cam ni . nak posing posing cam ni , lagi laa tak mungkin kan ? tak pe , esok jambatan ni da siap , boleh laa saye dok ingat balik penah lalu kat bawah jambatan tu , naik bot . boleh cite kat anak cucu jugak kan ? * gatal betol ! bhahaha :)) *

gamba 10 : ???

ape ehh na cakap sal gamba ni ? ermm kalau saye cakap pon , tak sume orang paham , kan ? senang citer gini je lah . ni lah tiang tiang untuk wat jambatan tu nanti . ade gamba yang da ade segment tu , tapi tah mane laa folder nye pergi . * sorry , ta dapat na tunjuk semua gambar *

gamba 11 : obor obor + ikan bilis . bhahaha :))

aha ~ bukan setakat gambar jambatan je saye amik . gambar ni pon saye amik jugak . yelaa , bukan hari hari dapat jumpe obor obor . rase nye first time kot saye jumpe ni . * jakun betul . haha :)) *

dari kiri : dini , saye , miss diana & ain di kilang uem

ni pulak kat batu kawan . kilang tempat buat segment jambatan tu haa . mase ni mood memang da tak de langsung . bosan tahap dewa dewi . amik gambar pon da rase malas nak senyum . * cewah , padahal senyum sampai ke telinga lagi * pukul 5.30 petang baru laa site visit berakhir . penat gile . masok dalam bas teros je tido sampai perhentian mane tah untuk solat . then , bile naik bas tak tido sampai kat hentian tapah . dalam kul 11 baru laa bertolak balik jengka & sampai dalam kul 3 pagi . * pecah rekod tu masuk kompleks pukul 3.25 pagi . hee ~ *

esok nye kelas batal . wow seronok dapat tido dengan nyenyak . memang tido mati laa . pukul 11.30 pagi baru terjage . * ish ish ish , terok betol perangai * tak kisah orang nak cakap ape , yang penting saye kene tido puas puas untuk hilang kan pening kepale .

p/s - thanx kat pakcik bus sebab bawak kami pergi penang even tak pergi jalan jalan pon :'(


Older Post | Newer Post
♥ Owner ♥

Photobucket
Sayang ! Thanx for dropping by . do read , do follow . do hate , do leave this page immediately . thank you :)

♥ click to see more ♥

Entries About Links

♥ My Love ♥

Photobucket
the most beautiful thing in this world is to see your parents smiling , and the next best thing is to know that . . .
u're the reason behind that SMILE

♥ Heart Song ♥


Credit